van de imkervereniging

Kasten op Landgoed Rhijnweide

29 september 2019

door: Alma vd Wijngaard

Sinds 26 september heeft de vereniging een nieuwe plek voor kasten. Dankzij een vasthoudende bewoner mag de vereniging kasten plaatsen op Landgoed Rhijnweide.
Sjoerd de Boer, een van de bewoners van de nieuwe wijk Nieuw Rhijnzicht, wilde zijn medebewoners enthousiast maken om een bijenkast te adopteren in de wijk. Toen dat op niets uitliep is hij gaan praten met een wethouder over mogelijkheden van bijen in de wijk. Zo kwam hij in contact met de beheerders van het landgoed Rhijnweide aan de Valkenburgerweg. Daar kreeg hij wel gehoor. Hij had al eerder contact met het bestuur gezocht, en nu was het een serieuze optie voor ons. Een paar mensen van de vereniging, waaronder Hans v.d Post zijn toen het gebied gaan bekijken op zoek naar een geschikte plek voor kasten. Die was snel gevonden, beschut en zonnig. We zijn daarna in gesprek gegaan
met de beheerders en hebben afspraken gemaakt. In eerste instantie gaat het om ruimte voor 5 kasten. De eigenaresse is enthousiast en voor haar is een potje honing genoeg in ruil voor de plek. Ons aanvankelijke plan was om in het voorjaar te beginnen. Echter, onverwacht kregen we 2 kasten aangeboden die vrij accuut bij de imker weg moesten omdat hij met imkeren stopte. In overleg met de beheerder hebben Fred Schalker en Sjoerd de Boer de plek gereed gemaakt en afgelopen donderdag zijn de kasten geplaatst. Fred heeft de kasten onder zijn hoede genomen.
Mocht iemand een plek nodig hebben en /of interesse hebben in deze plek, dan eerst contact opnemen met Fred of met mij.

Hartelijke groet Alma vd Wijngaard

De kasten op het landgoed
Het bord

Index

Kies een categorie en klik op 'ga'

Bijenplanten 03 februari 2020

Kasten op Landgoed Rhijnweide 29 september 2019

Het bijenhouden 29 juli 2019

Een kunstzwerm maken = koninginnen aflegger 29 juli 2019

Wespen 28 juli 2019

Inwinteren 15 mei 2019

Het maken van een kunstzwerm 02 mei 2019

Varroa Sensitive Hygiene 28 mei 2018

Winterrust?? 29 december 2016

Honing oogsten 02 juli 2016

Is de nieuwe koningin aan de leg? 02 juni 2016

Nieuwsbrief december ’15 29 december 2015